Lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Heby

Se lediga jobb som Miljö- och klimatstrateg i Heby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Heby som finns hos arbetsgivaren.

Strateg landsbygdsutveckling och social hållbarhet

Ansök    Sep 14    Heby kommun    Miljö- och klimatstrateg
Heby Kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet. Vi påverkar människors liv och tillsammans skapar vi möjligheterna. Vill du arbeta med att stärka landsbygd och social hållbarhet i en kommun med närhet, trygghet och livskvalitet? Drivs du av att få människor från civilsamhälle, näringsliv och offentlig sektor att samarbeta för att nå samma mål? Då tror vi att vi att denna tjänst som strateg för landsbygdsutveckling o... Visa mer
Heby Kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet. Vi påverkar människors liv och tillsammans skapar vi möjligheterna.
Vill du arbeta med att stärka landsbygd och social hållbarhet i en kommun med närhet, trygghet och livskvalitet? Drivs du av att få människor från civilsamhälle, näringsliv och offentlig sektor att samarbeta för att nå samma mål? Då tror vi att vi att denna tjänst som strateg för landsbygdsutveckling och social hållbarhet kan vara någonting för dig! 

Ditt uppdrag

Uppdraget som strateg på hållbarhetsenheten består av två delar; landsbygdsutveckling och social hållbarhet.

Du arbetar med ett stort fokus på samverkan framförallt lokalt men även regionalt. Du finns tillgänglig för landsbygdens aktörer och du är också en katalysator för deras utveckling. Du är kommunens förlängda arm där du informerar och för dialog i frågor specifikt viktiga för den lokala landsbygden, där bland annat de gröna näringarna och besöksnäringen är viktiga för kommunen. En del av ditt uppdrag innebär att samordna arbetet med Fest i Heby, som är ett återkommande event i Heby kommun. 

Du samordnar delar av kommunens arbete inom social hållbarhet och då bland annat det som rör brottsförebyggande och trygghetsskapande arbete. Du deltar i och samordnar också andra utvecklingsarbeten där ett av kommunens fokusområden ligger på preventivt arbete som riktar till barn, unga och unga vuxna. 

Du utgör ett stöd när det kommer till att söka olika former av bidrag rörande såväl landsbygdsutveckling som social hållbarhet. 

Tillsammans med dina kollegor och din chef på hållbarhetsenheten arbetar du för att stärka kommunens hållbarhetsarbete och därmed möjlighet att nå de 17 målen inom Agenda 2030. I din strategiska roll bidrar du till analys av nuläge och förutsättningar, beskriver önskad långsiktig utveckling och föreslår prioriteringar för att nå dit. Ditt arbete består av nära samverkan med dina kollegor inom enheten, övriga förvaltningar samt dialog med politiken. Arbetet bedrivs med utgångspunkt från kommunfullmäktiges fem inriktningar. 

Din profil

Vi söker dig som har en högskoleutbildning alternativt yrkeshögskoleutbildning inom relevant område för tjänsten. Du besitter kunskap om och har erfarenhet från det ena eller båda områdena landsbygdsutveckling och social hållbarhet. Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet av projektledning och samordning.

Du är relationsskapande, utåtriktad och van vid att föra dialog och skapa samsyn i gemensamma arbeten. Du samarbetar bra med andra människor och relaterar till dem på ett lyhört och smidigt sätt. 

Du är självgående och tar ansvar för din uppgift och du strukturerar och driver ditt arbete självständigt samt tänker strategiskt och har ett brett perspektiv på frågor. Du ser den långsiktiga betydelsen i olika sammanhang och anpassar dina handlingar efter detta.

Vi söker dig som är van att arbeta mot mål och som fokuserar på resultat. Du har en god pedagogisk förmåga och du är också van vid att formulera dig i tal och skrift. 

Du har B-körkort.

Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Vi erbjuder möjlighet till hybridarbete.

Välkommen med din ansökan!Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Din ansökan och övriga handlingar som ingår i rekryteringsprocessen blir allmän handling när du registrerar din ansökan i vårt rekryteringssystem Varbi.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Hos oss arbetar drygt 900 medarbetare och vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Visa mindre

Miljöstrateg till kommunövergripande uppdrag

Ansök    Jun 26    Heby kommun    Miljö- och klimatstrateg
Heby Kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet. Vi påverkar människors liv och tillsammans skapar vi möjligheterna. Vill du göra skillnad genom att arbeta med miljöfrågor på en kommunövergripande nivå? Vill du arbeta utifrån ett hållbarhetsperspektiv och vara aktiv i att stödja politik och förvaltning i frågor som framför allt rör den ekologiska hållbarheten. Sök då tjänsten som miljöstrateg i Heby kommun! Ditt ... Visa mer
Heby Kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet. Vi påverkar människors liv och tillsammans skapar vi möjligheterna.
Vill du göra skillnad genom att arbeta med miljöfrågor på en kommunövergripande nivå? Vill du arbeta utifrån ett hållbarhetsperspektiv och vara aktiv i att stödja politik och förvaltning i frågor som framför allt rör den ekologiska hållbarheten.

Sök då tjänsten som miljöstrateg i Heby kommun!

Ditt uppdrag
Som miljöstrateg leder du kommunens övergripande miljöarbete. I Heby kommun är hållbarhet och Agenda 2030 tongivande och agendan finns integrerad i våra sju inriktningsmål som är antagna av Kommunfullmäktige. I ditt arbete bidrar du till måluppfyllelsen av inriktningsmålen samt vår strävan att nå vår vision ”Heby kommun är en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet”. Under 2024 kommer kommunen besluta om en ny Energi och klimatplan och du kommer stödja i genomförandet av aktiviteter samt genomföra uppföljning av planen. Arbetet innehåller också visst vattenarbete samt arbete med de hållbarhetslöften som kommunen med andra aktörer i länet antar inom flera områden.

Arbetet som miljöstrateg är både strategiskt och operativt och du förväntas kunna ta fram exempelvis riktlinjer och policys som kopplar till bland annat Agenda 2030, våra svenska miljömål, lokala, regionala planer samtidigt som du har kontakt med olika aktörer och vid behov leder eller samordnar grupper.

En väsentlig del av arbetet består av att stödja politik och förvaltning i miljöstrategiska frågor. Stödet kan handla om att genomföra kunskapshöjande insatser, bidra vid kravställning i upphandlingar eller ge stöd i olika processer. Du genomför omvärldsbevakning och hanterar enkäter, remisser, rapporter samt utredningar inom området.

Du har din tjänst vid Hållbarhetsenheten inom Central förvaltning och dina närmaste kollegor arbetar med utveckling och hållbarhet.

Din profil
Vi söker dig som vill driva det miljöstrategiska arbetet i kommunen. Du har en akademisk utbildning inom miljö, energi och klimat, exempelvis utbildning till miljöstrateg, miljöanalytiker, miljöplanerare eller utbildning inom tillämpad miljövetenskap. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet från arbete med klimat-, transport- och energifrågor och vi ser hellre att du är generalist än specialist. Arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning eller av politiskt styrda organisationer är meriterande. Meriterande är också erfarenhet av projektledning, kommunikation, ledarskap och förändringsarbete.

Du innehar B-körkort.

Du är bra på att ta egna initiativ och arbetar självständigt samt trivs med att arbeta i en varierande arbetsvardag i ett periodvis högt tempo. Vidare är du bra på att arbeta strategiskt och långsiktigt samt göra avvägningar mellan olika intressen och väga samman information. Som miljöstrateg är du delaktig i olika projekt med mycket kontakter internt och externt, vilket innebär att samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer är centralt. Du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Välkommen med din ansökan!Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.

Din ansökan och övriga handlingar som ingår i rekryteringsprocessen blir allmän handling när du registrerar din ansökan i vårt rekryteringssystem Varbi.


Du som anställs som månadsavlönad, oavsett anställningsform, blir krigsplacerad i Heby kommun om du inte redan är krigsplacerad av annan aktör.


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Hos oss arbetar drygt 1000 medarbetare och vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Visa mindre

Miljöstrateg till Mark- och planeringsenheten

Ansök    Dec 3    Heby kommun    Miljö- och klimatstrateg
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Heby kommun värdesä... Visa mer
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.


Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Heby kommun är i ett expansivt skede med nybyggnadsprojekt och exploateringar i flera av kommunens orter.

Tjänsten ligger inom Mark- och planeringsenheten som idag har tio anställda. Enheten arbetar med planering, exploatering och markfrågor, infrastruktur, parker och grönytor, miljöfrågor samt GIS och kartsystem.

Låter det intressant? Skicka in en ansökan och berätta lite om dig själv!

Ditt uppdrag

Som miljöstrateg är du med och leder kommunens övergripande hållbarhetsarbete. I Heby är Agenda 2030 tongivande i arbetet med att uppnå vår vision ”Heby kommun – en växande landsbygdskommun med närhet, trygghet och livskvalitet” på ett långsiktigt hållbart sätt. Som miljöstrateg kommer du att ingå i en arbetsgrupp med hållbarhetsstrateger som tillsammans arbetar med Agenda 2030.

Arbetet som miljöstrateg är både strategiskt och praktiskt. Du förväntas ta fram mål, riktlinjer och policys kopplat till våra svenska miljömål, Agenda 2030 samt lokala, regionala och nationella planer och mål. Du förväntas också utföra och följa upp arbetet med fokus på att omvandla miljömål till konkreta åtgärder inom kommunens gränser. I detta arbete söker du också externa medel för projekt.

I övrigt förväntas du vara ett stöd i miljöstrategiska frågor till politik, kommundirektör och förvaltningarna. Det kan handla om att ta fram verktyg för att underlätta arbetet i förvaltningarna, genomföra kunskapshöjande insatser, bidra vid kravställning i upphandlingar eller ge stöd i planprocesser. Du genomför omvärldsbevakning och event (exempelvis Earth hour och Trafikantveckan) samt hanterar enkäter, remisser, rapporter och utredningar inom området.

Din profil

Vi söker dig som brinner för miljö och hållbarhet och vill driva det miljöstrategiska arbetet. Du har god kunskap om miljö-, energi-, och klimatfrågor, är bra på att ta egna initiativ, arbetar självgående samt trivs med att arbeta i en varierande arbetsvardag. Vidare är du bra på att arbeta strategiskt och långsiktigt samt göra avvägningar mellan olika intressen och väga samman information. Vi lägger särskilt stor vikt vid att du inte bara kan formulera kloka och genomtänkta visioner utan även bidra till att omvandla dem till verklighet.

Som miljöstrateg är du delaktig i olika projekt med mycket kontakter internt och externt, vilket innebär att samarbetsförmåga och förmåga att bygga relationer är centralt. Rollen som miljöstrateg är utåtriktad med stora kontaktytor vilket kräver god social kompetens, tydlighet och pedagogisk förmåga. Vidare ser vi att du har god kommunikationsförmåga och kan uttrycka dig väl i tal och skrift.

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Vi tror att du har en högskoleutbildning inom miljö, energi och klimat, exempelvis miljöstrategutbildning, miljöanalytiker, tillämpad miljövetenskap eller miljöplanerare. Vi ser gärna att du har några års arbetslivserfarenhet från arbete med klimat-, transport- och energifrågor och vi ser hellre att du är generalist än specialist. Arbetslivserfarenhet av likande arbetsuppgifter inom offentlig förvaltning eller av politiskt styrda organisationer är meriterande. Erfarenhet av projektledning, kommunikation, ledarskap och förändringsarbete är också meriterande.

Du behärskar svenska i tal och skrift samt innehar B-körkort.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.


Följ oss gärna på Instagram!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre