Lediga jobb som Data/IT i Heby

Se lediga jobb som Data/IT i Heby. Genom att välja en specifik arbetsgivare kan du även välja att se alla jobb i Heby som finns hos arbetsgivaren.

Supporttekniker 2nd line onsite

IT-Centrum etablerades den 1 januari 2019 som en gemensam nämnd med ansvar för IT-verksamheten för kommunerna Heby, Älvkarleby, Knivsta, Tierp, och Östhammar. Denna tjänst är baserad i Heby, men resor till de övriga medlemskommunerna kan förekomma i arbetet. Nämndens ansvarsområde omfattar både övergripande strategiska och taktiska frågor samt IT-operativa ärenden. Nämnden strävar efter att främja samverkan mellan kommunerna för att uppnå mer effektiva lö... Visa mer
IT-Centrum etablerades den 1 januari 2019 som en gemensam nämnd med ansvar för IT-verksamheten för kommunerna Heby, Älvkarleby, Knivsta, Tierp, och Östhammar. Denna tjänst är baserad i Heby, men resor till de övriga medlemskommunerna kan förekomma i arbetet.

Nämndens ansvarsområde omfattar både övergripande strategiska och taktiska frågor samt IT-operativa ärenden. Nämnden strävar efter att främja samverkan mellan kommunerna för att uppnå mer effektiva lösningar. Dessutom bidrar nämnden till de fem kommunernas digitala utvecklingsarbete och stödjer IT-relaterade verksamhetsinsatser.

IT-Centrum har ansvaret för utveckling, installation, drift, support och förvaltning av de fem samverkande kommunernas gemensamma IT-driftsystem, IT-infrastruktur samt arbetsplats- och telefoni-system. Vi befinner oss i en intensiv utvecklingsfas där vi behöver fler kompetenta medarbetare. Förutom högteknisk kompetens är egenskaper som förändringsbenägenhet, delaktighet, tålamod och samarbetsförmåga avgörande.

Bygget av det framtida IT-Centrum pågår fortfarande, vilket ger dig stora möjligheter att vara med och påverka inom ramarna som fastställs av kommunernas ledningsgrupper. Hos vår organisation är det en självklarhet att du vill utvecklas, och vi erbjuder de rätta förutsättningarna för detta. För mer information om de fem kommunerna och deras verksamheter, besök gärna varje kommuns hemsida.ARBETSUPPGIFTER
Som 2nd line/on-site tekniker i Heby är din huvudsakliga roll att utföra felsökning och felavhjälpning för att lösa användarproblem. Utöver detta ansvarar du även för att registrera och hantera ärenden som kommer in i vårt ärendehanteringssystem. Vid större avbrott i miljön ingår det även att åka ut på plats i kommunens olika verksamheter för att göra en första kontroll och avhjälpa problemen direkt på plats.

Personligheten är avgörande i denna rekrytering. För att lyckas i rollen ser vi att du är social och utåtriktad, och trivs med att kommunicera med andra människor både via telefon, e-post och personliga möten. Du behöver ha förmågan att planera din arbetsdag effektivt och kunna prioritera bland olika ärenden. Kommunikation är en central del av rollen, så mycket goda kunskaper i svenska både i tal och skrift är ett krav.


KVALIFIKATIONER
Krav:
• B-körkort
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska
• Goda kunskaper i olika operativsystem, till exempel Windows, iOS & Android.

Meriterande:
• Erfarenhet av tidigare supportarbete i 1st Line eller likvärdig erfarenhet
• Kunskaper i Active directory, Exchange, Office 365 m.m.
• Erfarenhet av Mac


ÖVRIGT
Tillträde enligt överenskommelse.

Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Om du inte är medborgare i Sverige, EU, EES eller Schweiz måste du kunna styrka att du har ett giltigt arbetstillstånd eller är undantagen från skyldigheten att ha arbetstillstånd. Anställning kan ske först efter kontroll av arbetstillstånd, vilket krävs enligt utlänningsförordningen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Data Warehouseutvecklare till ett välbetalt uppdrag i Stockholm!

Hjärtligt välkommen att arbeta som Data Warehouseutvecklare hos oss på PersonalExpressen! Hos oss får du ett engagerat, genuint och personligt bemötande samt en stor nyfikenhet kopplat till dig som person och yrkesutövare! Är du en självständig Data Warehouseutvecklare som trivs med att ta ansvar och ha en ledarroll i ett mindre team? Här får du nämligen en unik möjlighet till detta! Arbetet i denna roll innebär b.la. att genomföra nyutveckling och förvalt... Visa mer
Hjärtligt välkommen att arbeta som Data Warehouseutvecklare hos oss på PersonalExpressen!
Hos oss får du ett engagerat, genuint och personligt bemötande samt en stor nyfikenhet kopplat till dig som person och yrkesutövare!
Är du en självständig Data Warehouseutvecklare som trivs med att ta ansvar och ha en ledarroll i ett mindre team? Här får du nämligen en unik möjlighet till detta! Arbetet i denna roll innebär b.la. att genomföra nyutveckling och förvaltning av system och applikationer samt att utveckla och förvalta agil systemutvecklingsmetodik. Du har möjlighet att kombinera att arbeta på plats i Stockholm och på distans.
I denna roll söker vi dig som:
Har några års erfarenhet av datalager, ETL/Data Warehouseutveckling samt dataintegrationer.
Har kunskap inom informations- och datamodellering, databasutveckling, Microsoft och Power BI.
Har erfarenhet av att ta fram arkitektlösningar och visualisera data.

Välbetalda och spännande uppdrag i hela landet!
På PersonalExpressen upphandlar vi löpande gentemot de största statliga myndigheterna i Sverige. Vi arbetar primärt gentemot offentliga kunder och har flertalet ramavtal med statliga myndigheter, övriga centrala myndigheter samt inom det privata näringslivet.
Vi tror på ett långsiktigt samarbete tillsammans med dig!
Med oss på PersonalExpressen vid din sida kommer du ha möjlighet att själv styra din resa framåt. Vi har alltid ambitionen att kunna erbjuda våra konsulter längre uppdrag och att utvecklas tillsammans över tid. Låt oss ta oss an din framtid tillsammans!
Sök in till oss som Data Warehouseutvecklare redan idag!
Har du några frågor eller funderingar går det utmärkt att ringa eller skicka ett mejl till ansvarig kontaktperson för denna annons. Kontaktuppgifter hittar du längre ned på denna sida.
Stort tack och återigen hjärtligt välkommen till oss på PersonalExpressen! Visa mindre

Systemtekniker till Morgongåva

Ansök    Mar 27    Apotea AB    Drifttekniker, data
På Apotea händer det mycket och vi växer snabbt. Nu behöver vi förstärka med flera Systemtekniker till vår serviceavdelning i Morgongåva. Arbetet som Systemtekniker innebär ansvar för den dagliga supporten av Apoteas lagersystem. I rollen ingår att hitta problem och felsöka i systemet som styr Apoteas lagerautomation och de applikationer som vår logistikpersonal arbetar i. Du kommer att arbeta nära våra IT-tekniker och systemutvecklare. Apoteas lagersyste... Visa mer
På Apotea händer det mycket och vi växer snabbt. Nu behöver vi förstärka med flera Systemtekniker till vår serviceavdelning i Morgongåva.
Arbetet som Systemtekniker innebär ansvar för den dagliga supporten av Apoteas lagersystem. I rollen ingår att hitta problem och felsöka i systemet som styr Apoteas lagerautomation och de applikationer som vår logistikpersonal arbetar i. Du kommer att arbeta nära våra IT-tekniker och systemutvecklare.
Apoteas lagersystem är stort, komplext och kräver stor analytisk förmåga samt vana att läsa och felsöka kod.
Arbetsuppgifter
Support av Apoteas lagersystem
Felsökning i system som styr Apoteas lagerautomation
Hitta och rätta enklare buggar i koden
Installation av systemuppdateringar
Administration av roller och rättigheter
Säkerställa att teknik på lagret funkar

Vi söker någon som har…
Kandidatexamen i Datavetenskap eller motsvarande.
Vana att läsa och felsöka kod
Vana att självständigt identifiera och hantera problem
Goda kunskaper i det svenska språket
Meriterande med erfarenhet av .Net-stacken, nätverk och brandväggar

För att lyckas i rollen är du serviceminded och kommunikativ problemlösare. Du behöver vara bekväm med att arbeta i komplicerade arbetsflöden med många rörliga delar för att kunna hitta problem och förbättringspotential i de processer och system som finns. Du behöver kunna diskutera och bolla problem och lösningar tillsammans med kollegor och externa leverantörer.
Placeringsort: Morgongåva. Tjänsten är heltid; dag, kväll eller helg
Vill du bli en av oss?
Ansök med CV och personligt brev. Intervjuer sker löpande och tjänsten kan tillsättas omgående. Visa mindre

Second Line IT Support & QA Technician

Ansök    Jan 12    Adlibris AB    Driftledare, IT
Som Second Line IT & QA Technician hos oss kommer du att vara en viktig del mellan avdelningarna Kundservice, IT och Försäljning. Du tillhör kundservice och stöttar vår First Line support mot avtalskunder genom att vara en expert på våra system och processer. Du felsöker och löser problem åt både kund och kundservice. I de fall ärenden behöver eskaleras till vår IT-avdelning förarbetar du ärendet för snabbare lösning. I vissa fall har du direktkontakt med ... Visa mer
Som Second Line IT & QA Technician hos oss kommer du att vara en viktig del mellan avdelningarna Kundservice, IT och Försäljning. Du tillhör kundservice och stöttar vår First Line support mot avtalskunder genom att vara en expert på våra system och processer. Du felsöker och löser problem åt både kund och kundservice. I de fall ärenden behöver eskaleras till vår IT-avdelning förarbetar du ärendet för snabbare lösning. I vissa fall har du direktkontakt med kund.
Som person är du flexibel och gillar att anpassa dig efter nya förutsättningar då arbetsuppgifter och ansvarsområden förändras allteftersom nya processer kommer på plats. Du har ett holistiskt perspektiv på problemlösning och en god affärsförståelse för att kunna skapa kundnytta och nytta för Adlibris.

Kvalifikationer
Du har eftergymnasial utbildning inom relevant område eller motsvarande arbetslivserfarenhet.

Du har en hög teknisk förståelse och är lösningsorienterad med hög servicekänsla samt har mycket god samarbetsförmåga.

Du arbetar självständigt och i grupp enligt Adlibris policys och rutiner.

Du är flexibel och har god förmåga att anpassa dig efter nya förutsättningar och krav.

Du har god förmåga att formulera sig tydligt och korrekt i tal och skrift, då direktkontakt med kunder förekommer.

Meriterande

Erfarenhet från arbete med kundservice, gärna inom E-handel.

Omfattning

Heltid, tillsvidareanställning.

(Vi tillämpar 6 månaders provanställning).

Tillträde

Tillträde så snart som möjligt enligt överenskommelse.

Restid till kontor

23 minuter med tåg från Uppsala
15 minuter med tåg från Sala
31 minuter med bil från Enköping
45 minuter med bil från Västerås

Placering av tjänsten är i Morgongåva men vi tillämpar flexibilitet kring hemarbete.

Ansökan

Intervjuer sker löpande och tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdatum så skicka in din ansökan redan nu!

Sista ansökningsdag den 31 januari.


Som Nordens största nätbokhandel vill vi inspirera till nästa läsupplevelse och samtidigt erbjuda allt som hör till en modern bokhandel. Alltid med ett brett utbud, bra priser, smidiga leveranser och fokus på att minska klimatpåverkan. Vi tror att läsning berikar oss genom att öppna upp nya världar i form av upplevelser, nya perspektiv och ny kunskap. Genom att inspirera till läsning och tillgängliggöra böcker från hela världen vill vi vara med och bidra till ökad läsning och till ett mer jämställt och hållbart samhälle där kunskap är tillgänglig för alla. Visa mindre

Remote: Älskar du Python/Django? Ansök via SSH!

Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycke... Visa mer
Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker enklast direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Remote: Älskar du TypeScript & React? Ansök via SSH!

Vill du jobba med TypeScript och React? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största digitala tjänster med Python/Django-baserad backend och TypeScript/React-baserad frontend. Genom att all utveckling ... Visa mer
Vill du jobba med TypeScript och React? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största digitala tjänster med Python/Django-baserad backend och TypeScript/React-baserad frontend. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Remote: Älskar du Python/Django? Ansök via SSH!

Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycke... Visa mer
Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker enklast direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Remote: Älskar du TypeScript & React? Ansök via SSH!

Vill du jobba med TypeScript och React? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största digitala tjänster med Python/Django-baserad backend och TypeScript/React-baserad frontend. Genom att all utveckling ... Visa mer
Vill du jobba med TypeScript och React? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största digitala tjänster med Python/Django-baserad backend och TypeScript/React-baserad frontend. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Remote: Älskar du Python/Django? Ansök via SSH!

Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycke... Visa mer
Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker enklast direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Driftstekniker, Heby

Ansök    Sep 20    Tierps kommun    IT-tekniker/Datatekniker
IT-Centrum bildades den 1 januari 2019 som en gemensam nämnd ansvarig för IT-verksamheten för kommunerna Heby, Knivsta, Tierp, Älvkarleby och Östhammar. Tierp är värdkommun för nämnden. Din placeringsort är någon av våra medlemskommuner. Vi är idag 45 medarbetare på IT-Centrum. Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle med goda pendlingsmöjligheter, samt möjlighet att arbeta delvis på distans. Det finns även möjlighet att jobba på v... Visa mer
IT-Centrum bildades den 1 januari 2019 som en gemensam nämnd ansvarig för IT-verksamheten för kommunerna Heby, Knivsta, Tierp, Älvkarleby och Östhammar. Tierp är värdkommun för nämnden. Din placeringsort är någon av våra medlemskommuner. Vi är idag 45 medarbetare på IT-Centrum.

Tierps kommun har ett bra och nära läge mellan Uppsala och Gävle med goda pendlingsmöjligheter, samt möjlighet att arbeta delvis på distans. Det finns även möjlighet att jobba på våra satellitkontor som ligger centralt placerade i Uppsala och Gävle.

Vi tillämpar flextid.

Nämndens ansvarsområde är inom såväl övergripande strategiska och taktiska frågor som IT-operativa. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få mer effektiva lösningar. Dessutom medverka i de fem kommunernas digitala utvecklingsarbete och stödja verksamhetsinsatser som är IT-relaterade.

IT-Centrum, som ansvarar för all utveckling, installation, drift, support och förvaltning av de fem samverkanskommunernas IT-system, IT-infrastruktur, arbetsplats- och telefoni-system, är inne i en stark utvecklingsfas där behovet är stort av flera kompetenta medarbetare. Viktiga egenskaper är förutom hög teknisk kompetens, förändringsbenägenhet, vilja till delaktighet, uthållighet och samarbetsförmåga. Bygget av det framtida IT-Centrum är inte färdigt så det finns stora möjligheter att vara med och påverka utifrån de ramar som ytterst kommunernas ledningsgrupper ger oss. I vår organisation ser vi det som självklart att Du vill utvecklas och hos oss finns förutsättningarna.

Vi ser gärna att Du har tidigare erfarenhet från en liknande roll och söker Dig som skulle se det som roligt och en utmaning att arbeta i en komplex miljö nära både kommunernas olika verksamheter och våra teknikområden. Inom IT-Centrum finns bland våra medarbetare hög kompetens så Du kommer att bli väl omhändertagen med utbildning internt.

Läs gärna mer om de fem kommunerna, och deras olika verksamheter, på respektive kommuns hemsida.


ARBETSUPPGIFTER
IT-driftens ledstjärnor är ansvar, serviceanda och utveckling och hos oss får du möjlighet till ett spännande och självständigt arbete med öppet arbetsklimat. Vi arbetar utifrån ITIL´s ramverk.

Arbetet består främst av att skapa förutsättningar för en fortsatt stabil och säker driftsmiljö genom teknisk drift, konfigurering, optimering/prestandahantering, installation, uppgradering, planering och införande av nya system och tjänster, felsökning, upprättande av anvisningar, dokumentering, samt medverkan i projekt. Du kommer även att agera tekniskt stöd till olika grupperingar inom organisationen, t.ex. systemförvaltare/systemägare

I arbetet ingår även drift och underhåll i datahall, av bl.a. hårdvara och säkerhet.
Du kommer även få möjligheter att påverka vidareutvecklingen av våra IT-tjänster genom deltagande i leverantörsmöten, förstudier, workshops, upphandlingar och projekt.

Några vanligt förekommande arbetsuppgifter:

• Drift av Windows serveroperativ
• Drift av verksamhetssystem
• Prioritera, felsöka och lösa inkomna ärenden
• Utveckla och förbättra IT infrastruktur
• Delta i projekt och upphandlingarKVALIFIKATIONER
Vi söker dig som har ett stort engagemang och servicekänsla, gör ditt yttersta för att hitta lösningar och skapa kundnöjdhet samt förmåga att strukturera/planera/genomföra arbetsuppgifter självständigt. I rollen som IT-drifttekniker behöver du vara flexibel och lösningsorienterad. Det är viktigt att du tar egna initiativ samtidigt som du prestigelöst kan samarbeta med andra för att bidra med teknisk kompetens för att lösa IT-relaterade frågor. Du har förmåga att skapa förtroenden hos medarbetare, chefer och förtroendevalda, samt har en positiv grundinställning.

Vi lägger stor vikt vid personlig lämplighet.

Du behöver även ha B-körkort.

Du skall ha:
• Flerårig erfarenhet av Microsoft server och Active Directory
• Förmåga att uttrycka sig väl i tal och skrift på svenska och engelska.
• Goda kunskaper i virtualiseringslösningar.
• Utbildning inom området eller arbetslivserfarenhet som arbetsgivaren bedömer som likvärdig.

Det är meriterande om du har:
• Högskoleutbildning med inriktning mot IT.
• Certifieringar inom Microsoft server, Hyper V och VMware.
• Erfarenhet av databasadministration och prestandaoptimering.
• Erfarenhet av deploymentverktyg som SCCM eller Specops
• Kunskaper inom ITIL.
• Powershell/scriptkunskaper
• Kunskaper i Office365/TEAMS, MIM, Exchange, TEIS, Certifikat/PKI-hantering, IIS/Sitevision och DNS/DHCP.
• Erfarenhet av att jobba inom offentlig förvaltning.
• Erfarenhet av projektledning.
• Erfarenhet av komplexa IT-miljöer

Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Remote: Älskar du Python/Django? Ansök via SSH!

Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycke... Visa mer
Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker enklast direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Remote: Älskar du Python/Django? Ansök via SSH!

Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig. Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se! Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder. Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycke... Visa mer
Vill du jobba med Python och Django? Älskar du open source? Då vill vi gärna jobba med dig.
Ansök direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se!
Från våra kontor i Stockholm, Göteborg och från våra distanskontor (remote!) tar vi fram storskaliga digitala tjänster åt våra kunder.
Vi har utvecklat några av Sveriges allra största Python/Django-baserade digitala tjänster. Genom att all utveckling sker tillsammans i team kan vi upprätthålla en mycket hög gemensam kunskaps- och kvalitetsnivå där vi lär oss av varandra.
Vi gillar modern testdriven utveckling med byggstenar såsom Docker, CI-verktyg och hög coverage.
Vi bidrar aktivt till flera open source-projekt. Du hittar några av våra projekt på GitHub: https://github.com/5monkeys
Du ansöker enklast direkt i terminalen genom att SSH:a till join.5monkeys.se. Välkommen! Visa mindre

Verksamhetsutvecklare digitalisering, Barn- och utbildningsförvaltningen

Ansök    Jul 14    Heby kommun    IT-samordnare
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Heby kommun värdesä... Visa mer
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.


Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Heby kommun gör en satsning på digitalisering och förstärker därför med kompetens inom området i alla förvaltningar.

Denna tjänst är placerad på Utbildningsförvaltningen där du kommer vara en del av förvaltningens stab, direkt underställd verksamhetschefen. Du kommer att ha ett nära samarbete med berörda chefer och medarbetare inom Utbildningsförvaltningen, liksom med dina kollegor på de övriga förvaltningarna. Vi söker dig som vill vara vår länk mellan verksamheten och tekniken.


Ditt uppdrag
Du kommer att tillsammans med verksamheten vara drivande i utvecklingen av våra digitala lösningar inom förskola, skola och vuxenutbildning. Du inventerar nuläge och analyserar behov för att kunna ge stöd i automatisering och utveckling av processer som gynnar både medarbetare, elever och vårdnadshavare. I ditt arbete kommer du att konkretisera verksamheternas behov till genomförbara
digitaliseringsprojekt i samråd med ledning, medarbetare, leverantörer, konsulter och IT-enhet. Du kommer att ingå i nätverk både inom och utanför kommunen. För att nå bra resultat behöver du fastställa nyttan med processen, ta fram tydliga rutiner och koordinera projekten med resursfördelning, dokumentation samt uppföljning och analys.
En del i ditt uppdrag  kommer att vara att leda ett utbildningsprojekt. Projektet pågår i ca 1 år och heter React, finansierat till viss del med medel från EU. Att utbilda i digitala
verktyg kommer också att vara en viktig del av uppdraget, där du på ett pedagogiskt och engagerat sätt förmedlar nyttan med det digitala verktyget till nya användare.

Tjänsten, som är en tillsvidareanställning på heltid, är placerad i Heby tätort men det är enkelt med kommunikation med bl.a. Upptåget (30 min tågresa från Uppsala).

Din profil
Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot exempelvis digitalisering och IT alternativt är utbildad pedagog/lärare som har lång erfarenhet av att arbeta med digitaliseringsfrågor.
Du har tidigare erfarenhet av processkartläggning av digitala flöden samt av utveckling och implementering av nya digitala arbetssätt. Du har också erfarenhet av samordning, styrdokumentation och teknikstöd samt kravställning på och samarbete med systemleverantörer.
Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda digitala projekt. Meriterande är också erfarenhet av att arbeta i en kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation samt erfarenheter som gett förståelse för skolans uppdrag och förutsättningar. Du är pedagogisk med god förmåga att förklara IT-frågor på ett enkelt sätt. Du har lätt för att kommunicera i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt. Du har goda projektledaregenskaper, är strukturerad, tar initiativ samt har förmåga att prioritera och driva dina projekt framåt och i mål. Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.
Följ oss gärna på Instagram!
Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.


Följ oss gärna på https://www.instagram.com/jobbaihebykommun/?hl=sv!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Systemförvaltare till Utvecklingsenheten

Ansök    Maj 9    Heby kommun    Systemförvaltare
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Heby kommun värdesä... Visa mer
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.


Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Vi söker en systemförvaltare som har intresse av att förvalta våra system och arbeta med utvecklingsfrågor inom socialtjänsten verksamhetsområde/ vård och omsorgsområdet.

Tjänsten är placerad inom Utvecklingsenheten som är en stödenhet till vård- och omsorgsförvaltningens olika verksamheter. Enheten består av åtta medarbetare med olika inriktning och uppdrag. Fokus är på utvecklings-, kvalitets- och uppföljningsarbete. Som systemförvaltare har du ett tydligt grunduppdrag.

Är du intresserad av att drifta, underhålla och ansvara för våra IT-system samt att vara med på vår kvalitetsresa med att utveckla digitaliseringen inom vård- och omsorgsförvaltningen? Då tror vi att jobbet kan vara rätt för dig!

 

Ditt uppdrag

Som Systemförvaltare kommer du ta hand om våra viktigaste verksamhetssystem såsom VIVA, IntraPhone och Cosmic Link. Du ser till att systemen är tillförlitliga, uppvisar effektivitet och prestanda samt att verksamheten använder relevant och användbar programvara. Du ska även vara behjälplig medarbetare inom förvaltningen så de förstår de olika systemen och kan använda och nyttja dem på bästa sätt.

Arbetet omfattar:

- Hantera användarsupport, planering av driftsättningar, felsökning och konfigurering.
- Upprätta och underhålla avtal med leverantörer.
- Hålla i relevanta användarträffar för systemadministratörer.
- Ta fram och underhålla rutiner, användarinstruktioner och annan relevant systeminformation.
- Säkerställa att IT-systemen efterlever regler och lagstiftning.
- Hantera statistikuppgifter.
- Omvärldsbevakning gällande de system och program som används inom förvaltningen samt nyheter inom vårt verksamhet- och förvaltningsområde.

Du kommer att ha ett nära samarbete med våra systemadministratörer internt inom förvaltningen.

I Heby pågår flera spännande utvecklingsarbeten som är kommunövergripande. Däribland en satsning på digitalisering. Du kommer i samarbete med  kollegor vid andra förvaltningar under ledning av kommunens digitaliseringssamordnare, stödja förvaltningens digitaliseringsutveckling. Detta innebär att det är viktigt att du har förmågan att skapa ett bra samarbetsklimat med goda relationer. 

Tjänsten är placerad i Heby (30 min tågresa från Uppsala) med möjlighet till distansarbete på deltid. Det finns även kontorsplatser tillgängliga centralt i Uppsala.

 

Din profil

- Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot IT och digitalisering eller motsvarande erfarenhet.
- Du har erfarenhet av samordning, styrdokumentation och teknikstöd samt kravställning på och samarbete med leverantör av IT-system.
- Du har goda projektledaregenskaper och meriterande är tidigare erfarenhet att leda digitala projekt.
- Du är strukturerad i ditt arbete tar initiativ samt har förmåga att prioritera och driva dina projekt framåt och i mål.
- Du har en god pedagogisk förmåga att förklara IT-frågor på ett enkelt sätt och lätt för att kommunicera i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt.
- Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med: kommunal verksamhet/politiskt styrd organisation, IT-säkerhetsfrågor i offentlig förvaltning

Stor vikt läggs vid personlig lämplighet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.


Följ oss gärna på https://www.instagram.com/jobbaihebykommun/?hl=sv!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Processledare React EU digital kompetens

Ansök    Jul 15    Heby kommun    IT-strateg
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Heby kommun värdesä... Visa mer
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.


Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Vill du ha ett kreativt yrke som ger stöd och kompetens för medarbetare? 


Ditt uppdrag

Rollbeskrivning projektsamordnare 25%
• Ansvarar för projektets arbete, resultat och måluppfyllelse, utifrån de kommuner de ansvarar för.

• Tar tillsammans med projektledaren ett gemensamt ansvar för deltagare från övriga kommuner, dvs Älvkarleby och Östhammar.
• Ansvarar för att projektet följer EU:s riktlinjer för kommunikation och synliggörande av ESF-projektet.
• Tillämpar beslutade processer, rutiner etcetera som är aktuella för de aktiviteter som genomförs i projektet
• Genomför planerade aktiviteter inom överenskomna tidsramar.

Rollbeskrivning IT-stöd 50%
• Bidrar med teknisk kompetens och infallsvinklar.
• Är behjälplig med tekniska frågor, uppgifter och utmaningar.
• Planerar och genomför kompetensutvecklingsinsatser med deltagare.
• Utvecklar material och metoder för projektets kompetensutvecklingsinsatser.
• Tillämpar beslutade processer, rutiner etcetera som är aktuella för de aktiviteter som genomförs i projektet.
• Bidrar till projektets gemensamma resultat och måluppfyllelse. Projektet består inte av flera lokala delprojekt utan är ett projekt med ett regionalt perspektiv. 


IT support och tekniskt stöd CLL 25%

Du ansvarar tillsammans med 2 andra för att planera, leda och utveckla processen att kompetenshöja personal inom Heby kommun genom projektet React EU digital kompetens. Målet med ditt arbete är att inspirera medarbetare till lärande och utveckling inom IT.


Din profil

Vi söker dig som har utbildning inom informationsteknik och digitalisering. Har du annan pedagogisk utbildning ses det som meriterande. Som person är du empatisk och kan snabbt sätta dig in i processer, se allas perspektiv eller situation. Du är bra på att strukturera och prioritera ditt arbete och kan se möjligheter i förändringar. Vidare är du kreativ och kommer ofta med idéer och nya angreppssätt i en process.

Stort vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet. 

Intervjuer sker löpande under ansökningstiden. 

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.


Följ oss gärna på https://www.instagram.com/jobbaihebykommun/?hl=sv!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

IT-support till Widforss

Vi söker just nu en drift/IT-resurs till logistiken i Morgongåva. Personen vi söker kommer hjälpa till att supporta Logistikchef och e-handelproduktion med b.la. uppbyggnad/förvaltning av infrastruktur av data, nätverk mm. Krav • Minst 2-3 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter (IT- support, interndrift data/nätverk eller likvärdigt) • God kunskap i Microsoftmiljö .net (gärna certifiering) • Erfarenhet av konfiguration av datautrustning (... Visa mer
Vi söker just nu en drift/IT-resurs till logistiken i Morgongåva. Personen vi söker kommer hjälpa till att supporta Logistikchef och e-handelproduktion med b.la. uppbyggnad/förvaltning av infrastruktur av data, nätverk mm.

Krav

• Minst 2-3 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter (IT- support, interndrift data/nätverk eller likvärdigt)
• God kunskap i Microsoftmiljö .net (gärna certifiering)
• Erfarenhet av konfiguration av datautrustning (oberoende operativsystem)
• Goda kunskaper i MS-Office programvara och system
• Flytande svenska i tal och skrift
• B-körkort

Meriterande

• Maskinteknik
• C-körkort
• Erfarenhet av e-handel
• Certifieringar i .NET

Arbetsuppgifter

• Intern IT-support, löser problem som kan uppstå, om en dator gått sönder eller måste bytas ut
• Beredskap på lagret, är där mest för att vara där och redo ifall något skulle slutar fungera
• Inköp hårdvara för packstationer samt installation
• Inköp in iPads och konfigurerar dem
• Inköp och uppstart av ny hårdvara för nyanställda
• Lägger upp användarkonton/gmail-konton åt nyanställda
• Drar nätverkskabel till diverse hårdvara som behöver det
• Sätta/konfigurera WIFI (access/behörighet)
• Konfigurera brandvägg/switch
• Ta fram, lägga in och uppdatera data i
• Skapar allmänna hårdvarubeställningar

Erbjudande

På Widforss erbjuds samtliga anställda goda möjligheter till kompetensutveckling – och därigenom en chans att växa såväl privat som professionellt.

I den här rekryteringen samarbetar Widforss med Lernia Bemanning AB och du kommer att bli anställd hos Widforss. Provanställning kommer att tillämpas. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryterare Anette Lundin på telefonnummer: 0722541802 eller via e-post: [email protected]. Vi arbetar med löpande urval så skicka gärna in din ansökan så fort som möjligt, dock senast 2021-12-31.

Forma framtiden med oss!
Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Kundansvarig IT

Ansök    Sep 30    Tierps kommun    IT-samordnare
IT-Centrum bildades 1 januari 2019 som en gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta, Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019. Nämndens ansvarsområde är inom såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt IT-operativa insatser för kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få mer effektiva... Visa mer
IT-Centrum bildades 1 januari 2019 som en gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta, Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019.
Nämndens ansvarsområde är inom såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt IT-operativa insatser för kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få mer effektiva lösningar för såväl kärnverksamheterna som IT-verksamheten. IT-Centrums ansvar är även att medverka i de fem kommunernas digitala utvecklingsarbete samt stödja samordning av verksamhetsutvecklingsinsatser som är IT-relaterade. IT-nämnden ska sträva efter att arbeta i en samverkans- och samförståndskultur. På IT-Centrum kombinerar vi möjligheterna med distansarbete och samtidigt behålla fördelarna av de sociala kontaktytor som skapas på arbetsplatsen.

ARBETSUPPGIFTER
Övergripande går arbetet ut på att samarbeta med kommunerna och förbättra IT-Centrums tjänster och leveranser.

Denna roll är förlagd i Heby. Vi har fem kontor i kommunernas huvudorter samt satellitkontor i centrala Uppsala och Gävle. I denna roll ingår mycket samverkan på plats med Heby kommuns verksamheter, samt med övriga kundansvariga inom IT-Centrum. Som kundansvarig fungerar du som en länk mellan IT-Centrum och förvaltningarna inom kommunen. I arbetet ingår att skapa och upprätthålla kontaktytor, arbeta med IT-planer, förmedla behov och krav från verksamheterna till IT-Centrum.
Ditt arbete består också av att koordinera beställningar, projekt och säkerställa leveranser från IT-Centrum. Du har kontinuerlig kontakt med förvaltningarnas representanter, driver frågor, sprider information samt ger stöd och råd.

Typiska aktiviteter:
- Genomföra regelbundna möten med kund/verksamhet.
- Löpande hantera aktuella behov och önskemål från kund, vilket innefattar att finna möjliga lösningar tillsammans med IT-Centrums personal och ibland leverantörer.
- Samordna och lösa ärenden i ärendesystemet.
- Interna IT-möten för att presentera kundbehov.
- Omvärldsbevaka nya lösningar och tjänster.
- Representera IT-Centrum i olika kundaktiviteter.


KVALIFIKATIONER
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll och söker dig som tycker om att arbeta med IT-frågor nära verksamhet och IT-Centrum för att finna smidiga lösningar.
- Du bör ha flerårig erfarenhet av kommunala organisationer och kan förstå verksamhetsbehov och översätta dessa till planerade insatser som sedan kan realiseras i IT-lösningar.
- Du är bra på att skapa goda relationer och är teknisk kompetent för att kunna kommunicera väl kring IT-frågor på ett pedagogiskt sätt.
- Du är stresstålig, diplomatisk, har god analytisk förmåga och kan enkelt röra dig mellan detaljer och helhet.
- Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig på ett professionellt och lättförståeligt sätt i tal och skrift. Du är även bra på engelska, tal och skrift.
- Du har B-körkort.

Tierps kommun hör till finskt förvaltningsområde. Om du utöver våra övriga kompetenskrav även talar finska, kan det vara en merit.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

IT-support sökes till vår kund i Morgongåva

Nu söker vi en IT-resurs som ska ingå i ett befintligt IT-team hos vår kund i Morgongåva. Personen vi söker kommer hjälpa till att stötta logistikchef och e-handelproduktion med underhåll av maskiner, uppbyggnad/förvaltning av infrastruktur av data, nätverk, tryckluft och dylikt. Arbetsuppgifter • Intern IT-support, löser problem som kan uppstå, om en dator gått sönder eller måste bytas ut • Beredskap på lagret, är där mest för att vara där och redo if... Visa mer
Nu söker vi en IT-resurs som ska ingå i ett befintligt IT-team hos vår kund i Morgongåva. Personen vi söker kommer hjälpa till att stötta logistikchef och e-handelproduktion med underhåll av maskiner, uppbyggnad/förvaltning av infrastruktur av data, nätverk, tryckluft och dylikt.

Arbetsuppgifter

• Intern IT-support, löser problem som kan uppstå, om en dator gått sönder eller måste bytas ut
• Beredskap på lagret, är där mest för att vara där och redo ifall något skulle slutar fungera
• Inköp hårdvara för packstationer samt installation
• Inköp av iPads samt konfigurering
• Inköp och uppstart av ny hårdvara för nyanställda.
• Lägga upp användarkonton åt nyanställda
• Dra nätverkskabel till diverse hårdvara som är vid behov
• Sätta/konfigurera WIFI (access/behörighet)
• Konfigurera brandvägg/Switch
• Ta fram, lägga in och uppdatera data i
• Skapa allmänna hårdvarubeställningar

Formell kompetens

• God kunskap i Microsoftmiljö .NET
• Erfarenhet av konfiguration av datautrustning (oberoende operativsystem)
• Goda kunskaper i MS-Office programvara och system
• Flytande svenska i tal och skrift
• B-körkort

Det är meriterande om du har erfarenhet av maskinteknik och e-handel samt har relevanta certifieringar inom .NET

Om dig

Vi ser gärna att du har minst 2-3 års arbetslivserfarenhet av liknande arbetsuppgifter (IT- support, interndrift data/nätverk eller likvärdigt). Du kommer att ingå i ett IT- team så det är viktigt att vara såväl en lagspelare som att kunna arbeta självständigt och vara självgående.

Övrig information

Du kommer att bli anställd av vår kund i Morgongåva, med start enligt överenskommelse. Anställningen inleds med en provanställning.

Forma framtiden med oss!

Lernia är ett av Sveriges ledande företag inom kompetensutveckling och kompetensförsörjning. Vi finns över hela landet och har tjänster inom vuxenutbildning, bemanning, rekrytering och omställning. Varje år får 9 000 bemanningskonsulter jobb på Lernia. Som konsult kan du prova på olika roller, dra nynna nytta av din befintliga kompetens eller kanske ta nästa steg i karriären, samtidigt som du har samma trygghet som hos andra företag. Välkommen till Lernia – tillsammans formar vi din framtid!
Läs mer på lernia.se. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare digitalisering till Samhällsbyggnadsförvaltningen

Ansök    Jul 1    Heby kommun    IT-samordnare
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Heby kommun värdesä... Visa mer
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.


Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Är du strukturerad och van att förenkla sammanhang?

Nu förstärker vi vårt team med en verksamhetsutvecklare som fokuserar på digitalisering!


Ditt uppdrag

Som verksamhetsutvecklare, med fokus på digitaliering, kommer du tillsammans med kommunens digitaliseringssamordnare knyta ihop organisationens verksamhet med stödjande IT-system.

Stort fokus läggs på att förenkla för kommuninvånare och näringsliv i sin kontakt med kommunen i samhällsbyggnadsfrågor.

Ditt första stora projekt blir digitalisering av samhällsbyggnadsprocessen där du i nära samarbete med duktiga medarbetare på mark- och planeringsenheten jobbar för att digitalisera detaljplaner, kartor och liknande samhällsbyggnadsprocesser. I uppdraget ingår också digitalisering inom kultur- och fritidsområdet för att exempelvis effektivisera kontakt med föreningar och lokalbokning samt digitalisering av kostverksamhetens interna administration mot förskolor, skolor och vård- och omsorgsboenden.

Du inventerar nuläge och analyserar behov för att kunna ge stöd i automatisering och utveckling av processer som gynnar såväl medborgare som kommunens medarbetare. I ditt arbete kommer du att konkretisera verksamheternas behov till genomförbara digitaliseringsprojekt i samråd med ledning, medarbetare, leverantörer, konsulter och IT-enhet. För att nå bra resultat behöver du fastställa nyttan med processen, ta fram tydliga rutiner och koordinera projekten med resursfördelning, dokumentation samt uppföljning och analys.

Heby kommun gör en satsning på digitalisering och förstärker därför med kompetens inom området i alla förvaltningar. Du kommer både arbeta nära kollegor på andra förvaltningar och tillsammans med berörda chefer och medarbetare inom samhällsbyggnadsförvaltningen. Du blir länken mellan verksamheten och tekniken.

Tjänsten är placerad i Heby (30 min tågresa från Uppsala) med möjlighet till distansarbete på deltid även efter pandemin. Det finns också kontorsplatser tillgängliga centralt i Uppsala.

Tjänsten är en tillsvidareanställning på heltid.

Din profil

- Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot digitalisering och IT eller motsvarande erfarenhet.
- Du är pedagogisk och har lätt för att kommunicera i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt.
- Du har goda projektledaregenskaper och meriterande är tidigare erfarenhet att leda digitala projekt.
- Du har relevant erfarenhet av processkartläggning av digitala flöden och av utveckling och implementering av nya digitala arbetssätt
- Du har erfarenhet av samordning, styrdokumentation och teknikstöd samt kravställning på och samarbete med leverantör av IT-system.
- Det är meriterande om du har erfarenhet av att arbeta med: kommunal verksamhet/politiskt styrd organisation, IT-säkerhetsfrågor i offentlig förvaltning och ISO-standarder eller liknande på informationssäkerhetsområdet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.


Följ oss gärna på Instagram!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Verksamhetsutvecklare digitalisering, Barn- och utbildningsförvaltningen

Ansök    Aug 26    Heby kommun    IT-samordnare
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna. Heby kommun värdesä... Visa mer
Heby kommun är en växande och framtidsfokuserad landsbygdskommun där ledordet är hållbarhet. Vi erbjuder utvecklande arbetsplatser med en stor bredd av meningsfulla och utmanande jobb. Som medarbetare hos oss blir du sedd, hörd och får växa tillsammans med dina kollegor. Vi påverkar människors liv, ger så bra service som möjligt till våra invånare och ansvarar för att utveckla vår kommun varje dag. Tillsammans skapar vi möjligheterna.


Heby kommun värdesätter de kvaliteter som jämn könsfördelning och mångfald tillför verksamheten. Vi ser därför gärna sökande av alla kön och med olika födelsebakgrund och livserfarenhet.
Heby kommun gör en satsning på digitalisering och förstärker därför med kompetens inom området i alla förvaltningar.

Denna tjänst är placerad på Utbildningsförvaltningen där du kommer vara en del av förvaltningens stab, direkt underställd verksamhetschefen. Du kommer att ha ett nära samarbete med berörda chefer och medarbetare inom Utbildningsförvaltningen, liksom med dina kollegor på de övriga förvaltningarna. Vi söker dig som vill vara vår länk mellan verksamheten och tekniken.

Ditt uppdrag

Du kommer att tillsammans med verksamheten vara drivande i utvecklingen av våra digitala lösningar inom förskola, skola och vuxenutbildning. Du inventerar nuläge och analyserar behov för att kunna ge stöd i automatisering och utveckling av processer som gynnar både medarbetare, elever och vårdnadshavare. I ditt arbete kommer du att konkretisera verksamheternas behov till genomförbara digitaliseringsprojekt i samråd med ledning, medarbetare, leverantörer, konsulter och IT-enhet. Du kommer att ingå i nätverk både inom och utanför kommunen. För att nå bra resultat behöver du fastställa nyttan med processen, ta fram tydliga rutiner och koordinera projekten med resursfördelning, dokumentation samt uppföljning och analys.

Ditt första stora projekt kommer bli att upprätta en digitaliseringsplan utifrån förvaltningens behov och utmaningar samt att påbörja digitalisering av IST. Ett sådant behov är t. ex. införande av en plattform som tydliggör behov och tillgång av praktik och praoplatser inom kommunen. Att utbilda i digitala verktyg kommer också att vara en viktig del av uppdraget, där du på ett pedagogiskt och engagerat sätt förmedlar nyttan med det digitala verktyget till nya användare.

Tjänsten, som är en tillsvidareanställning på heltid, är placerad i Heby tätort men enkelt kommunikation med bl.a. Upptåget (30 min tågresa från Uppsala).

Din profil

Du har relevant högskoleutbildning med inriktning mot exempelvis digitalisering och IT alternativt är utbildad pedagog/lärare som har lång erfarenhet av att arbeta med digitaliseringsfrågor.

Du har tidigare erfarenhet av processkartläggning av digitala flöden samt av utveckling och implementering av nya digitala arbetssätt. Du har också erfarenhet av samordning, styrdokumentation och teknikstöd samt kravställning på och samarbete med systemleverantörer.

Det är starkt meriterande om du har tidigare erfarenhet av att leda digitala projekt. Meriterande är också erfarenhet av att arbeta i en kommunal verksamhet eller annan politiskt styrd organisation samt erfarenheter som gett förståelse för skolans uppdrag och förutsättningar.

Du är pedagogisk med god förmåga att förklara IT-frågor på ett enkelt sätt. Du har lätt för att kommunicera i olika sammanhang, både muntligt och skriftligt. Du har goda projektledaregenskaper, är strukturerad, tar initiativ samt har förmåga att prioritera och driva dina projekt framåt och i mål.

Stor vikt kommer att läggas vid personlig lämplighet.

Tillsättning sker under förutsättning att erforderliga beslut fattats.


Följ oss gärna på https://www.instagram.com/jobbaihebykommun/?hl=sv!


Vi undanber oss alla erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp i samband med denna annons. Visa mindre

Excelguru | Assisterande ERP-specialist - timanställd/extra

Ansök    Nov 25    Ls Jobbet AB    Enterprise Architect
Är du student och vill ha ett flexibelt extrajobb vid sidan av studierna? Då är det här tjänsten för dig! Vi söker studenter för både kvälls- och deltid som är motiverade medarbetare och delar våra visioner och mål. Om tjänsten Tjänsten omfattar framförallt att hjälpa oss med att uppdatera, kvalitetssäkra och klassificera vår affärsdata. Det är mängddata i vissa fall och i andra fall handlar det om att utveckla och identifiera nya processer internt, gentem... Visa mer
Är du student och vill ha ett flexibelt extrajobb vid sidan av studierna? Då är det här tjänsten för dig! Vi söker studenter för både kvälls- och deltid som är motiverade medarbetare och delar våra visioner och mål.
Om tjänsten
Tjänsten omfattar framförallt att hjälpa oss med att uppdatera, kvalitetssäkra och klassificera vår affärsdata. Det är mängddata i vissa fall och i andra fall handlar det om att utveckla och identifiera nya processer internt, gentemot kunder och leverantörer för att därigenom skapa ökad effektivitet. Du är delaktig i att utveckla affärssystemet i linje med verksamhetens behov, vårt nuvarande affärssystem är Microsoft Navision. Du kommer ingå i ett team om totalt tre personer.
Vi är öppna för att du kan arbeta hemifrån eller på plats på vårt huvudkontor i Östervåla. Omfattningen för tjänsten är väldigt flexibel och kommer att variera, allt från 5 till 40 timmar i veckan.
Vem är du?
Ett krav är att du har mycket goda kunskaper i Excel och är van att hantera stora mängder information. Det är även viktigt att du har en känsla för slutprodukten. Vi tror även att du studerar idag och eller har en annan sysselsättning kombinerat med denna roll.
Personliga egenskaper som är viktiga för att lyckas i rollen är strukturerad, noggrann och analyserande.
Om oss
Kakel & Design är ett bolag inom koncernen Kakel Max AB (publ).
Bolaget är återförsäljare av produkter inom kakel, klinker och golvavjämning samt badrumsinredning och tillbehör. Inom koncernen finns även en byggvaruhandel. Bolagets kunnande och service innebär att vi är aktuella för alla slags projekt inom nybyggnation, renovering och tillbyggnad. Bolagets kunder är allt från småföretag till Sveriges största plattsättningsentreprenörer, golvavjämningsföretag, byggbolag, fastighetsägare samt privatkonsumenter. Försäljningen inkluderar, i många fall, en stor andel serviceåtagande gällande logistik, planering, volymberäkning och kostnadseffektivisering mm.
Huvudkontoret är i Östervåla och vi har butiker i Gävle, Uppsala, Sollentuna, Årsta och Västerås. Vår resa påbörjades för 30 år sedan och vi har utvecklats till att bli en av de större aktörerna på marknaden.
Vi erbjuder
- Ett spännande jobb i ett företag som växer
- Ett företag med en informell ton och livfull miljö

Ansökan sker genom jobbet.se
Om Du har några frågor kontakta Daniel via [email protected]


Om arbetsgivaren - Kakel & Design AB / Kakel Max AB
Kakel Design / Östervåla Byggvaror är bolag för verksamheter, tankar och idéer som berör kakel, klinker och natursten samt byggmaterial.
Vi har vårt ursprung i Östervåla, norr om Uppsala, där verksamheten grundades 1987 av Lars-Arne Larsson och Robert Jansson. Deras kunnande om produkter och plattsättning tillsammans med ett intresse för företagande lade grunden för verksamheten. Därefter har butiker öppnat i Uppsala (1994), Gävle (1999), Sollentuna (2008), Årsta (2010) & Västerås (2020). Visa mindre

Mobilitet / telefoni Partneransvarig IT , Heby / Knivsta

Om it-nämnden Cassiopeia IT-nämnden bildades 1 januari 2019 som en gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta, Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019. Nämndens ansvarsområde är inom såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt it-operativa insatser för kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskul... Visa mer
Om it-nämnden Cassiopeia

IT-nämnden bildades 1 januari 2019 som en gemensam nämnd för IT-verksamheten för Tierp, Östhammar, Knivsta, Älvkarleby och Heby kommuner. Tierp är värdkommun och tog över ansvar för verksamhet och budget från 1 januari 2019.

Nämndens ansvarsområde är inom såväl övergripande strategiska och taktiska frågor samt it-operativa insatser för kommunerna. Nämnden ska arbeta för att möjliggöra för kommunerna att arbeta i en samverkanskultur för att få mer effektiva lösningar för såväl kärnverksamheterna som it-verksamheten. Nämndens ansvar är även att medverka i de fem kommunernas digitala utvecklingsarbete samt stödja samordning av verksamhetsutvecklingsinsatser som är it-relaterade. Nämnden ska sträva efter att arbeta i en samverkans- och samförståndskultur.

Läs gärna mer om de fem kommunerna på respektive kommuns hemsida.

Vi arbetar utifrån kommunens värdeord mod, ansvar, kundfokus, respekt och framtidstro.

Läs gärna mer om oss på vår hemsida - www.tierp.se

ARBETSUPPGIFTER
Om arbetet
Det viktigast uppgiften för partneransvariga inom Cassiopeia innebär att förmedla och övervaka leverans av tjänster och produkter till våra fem kommuner. Denna tjänst är inriktad på mobilitet och kollaboration vilket innebär att erfarenhet av Apples produkter eller likvärdiga är en fördel. Kunskap om frågor kring headsets, abonnemang, täckningsfrågor och allt annat som rör mobila arbetsplatser är meriterande. Du ingår i en grupp (PA-IT) med fem andra partneransvarig IT inom Cassiopeia. Huvudansvaret för denna roll är mobilitet och telefoni.

PA-it har ett antal prioriterade partners/leverantörer. För denna tjänst är Tele2, Advania huvudsakliga leverantörer. Att koordinera beställningar och säkerställa leveranser från leverantörerna till slutkunden är viktiga uppgifter. Ditt arbete består även av att vara kravställare i upphandlingar.

Du har kontinuerlig kontakt med förvaltningarnas IT-representanter, driver aktuella frågor, sprider information samt ger stöd och råd.

Denna roll är förlagd i Heby och Knivsta. Vi har fem kontor i kommunernas huvudorter samt ett satellitkontor i centrala Uppsala och Gävle. Vi har flexibel arbetsplats med stora möjligheter att arbeta viss tid på distans.

Typiska aktiviteter
- Hantera beställningar.
- Råd till slutanvändarna.
- Sammanställa standardprodukter för kommunerna.
- Sprida information om produkter och priser.
- PA ska vara en god ambassadör för Cassiopeia god ordning, servicevilja och drivning av aktuella frågor är nyckelorden.
- PA ska vid behov medverka i lokala och centrala e-styr/motsvarande.
- PA ska hålla reda på kommunernas tjänstebeställningar mot leverantörerna.
- Dokumentera dessa och rapportera framdrivningen av varje beställning mot beställare.


KVALIFIKATIONER
Din profil
Vi ser gärna att du har tidigare erfarenhet från en liknande roll och söker dig som tycker om att arbeta i en komplex miljö nära både verksamhet och teknik. Du har möjligen arbetat med försäljning eller i butik inom mobila lösningar.
- Du är bra på att skapa goda relationer och har tillräcklig teknisk kompetens för att kunna kommunicera väl kring mobilitet.
- Du är serviceinriktad och har förmåga att skapa och bevara goda relationer.
- Du har mycket goda kunskaper i svenska språket och kan uttrycka dig på ett professionellt och lättförståeligt sätt i tal och skrift.
- Du är även bra på engelska och har givetvis minst B-körkort.

ÖVRIGT
Vi eftersträvar mångfald där våra medarbetares bakgrund, erfarenheter, kunskaper och personlighet berikar kommunen.

Vi undanber oss erbjudanden om annonserings- och rekryteringshjälp. Visa mindre

Systemutvecklare

Vi söker dig som är självgående och handlingskraftig.Du blir en del av vårt team av utvecklare. Du kan kommunicera med andra, både inom teamet och med kunder.Jobbet består av förvaltning och utveckling av webbaserarade system för informationshantering. Våra uppdragsgivare finns främst bland industri- och handelsföretag. Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas inom många teknikområden.Du är nyutbildad eller har några års erfarenhet av utveckling. D... Visa mer
Vi söker dig som är självgående och handlingskraftig.Du blir en del av vårt team av utvecklare. Du kan kommunicera med andra, både inom teamet och med kunder.Jobbet består av förvaltning och utveckling av webbaserarade system för informationshantering. Våra uppdragsgivare finns främst bland industri- och handelsföretag. Du kommer att ha stora möjligheter att utvecklas inom många teknikområden.Du är nyutbildad eller har några års erfarenhet av utveckling. Du har ett genuint intresse för programmering och problemlösning. ProfilHar goda kunskaper i C# .netHar erfarenheter av JavaScript och/eller HTML5/CSS3Har erfarenheter av Talar och skriver obehindrat på svenska och engelska.Meriterande är även kunskaper i tex: XML, C++, PHP, Python och Windows server/IIS Om tjänstenPlacering: Östervåla (5 mil norr om Uppsala). (44 bussturer per dag som stannar utanför vår dörr)Anställningsform: tillsvidare, hel eller deltid.Start: enl. ök.Om företagetFöretaget jobbar med systemutveckling, support och grafisk produktion samt informationshantering. Vi månar om de anställda och din trivsel är viktig. Det är en kamratlig anda och högt i tak. Vi har flexibel arbetstid, men de flesta kommer in före kl 9 när vi äter frukost tillsammans. Möjlighet finns att vissa dagar arbeta på distans. Vi och jobbar som konsulter till många större företag. I dagsläget är vi 6 anställda Visa mindre